Dementie en ouderenzorg
Aufleben
Ouderen- en verzorgingstehuis

Dementie en ouderenzorgDoel en werkwijze van Zorgboerderij Giersbergen

Zorgboerderij Giersbergen biedt een dagprogramma met het accent op begeleiding in groepsverband, gericht op bezigheid en sociaal-recreatieve activiteiten, ook op het bijhouden van vaardigheden, eventueel aangevuld met lichte assistentie bij persoonlijke verzorging.

Het dagprogramma zal bijdragen aan vermindering van sociaal isolement van de betreffende persoon, of aan verlichting van de zorg thuis door mantelzorgers. Deelname aan het dagprogramma kan ook dienen ter overbrugging en het zolang mogelijk uitstellen van langdurige opname in een intramurale voorziening.

Dagverzorging op de Zorgboerderij Giersbergen is veelal gericht op het leven en de activiteiten op en rondom de boerderij. De activiteiten die worden aangeboden, hebben veelal te maken met het dagelijkse leven.

De Zorgboerderij is erg open van structuur wat inhoudt dat de cliënten zelf mede kunnen bepalen wat ze die dag gaan doen. Begeleiding is dan ook op afstand aanwezig. Voorwaarde hierbij is dat cliënten in hun dagelijkse leven vrij zelfstandig moeten kunnen functioneren.

De Zorgboerderij biedt waar nodig lichte zorg op lichamelijk gebied, zoals hulp bij het gebruik van lichaamsondersteunende hulpmiddelen, hulp bij beweging en houding, hulp bij eten en drinken, medicatie ondersteuning en maaltijdverzorging.
Copyright © 2021 disclaimer - Zorgboerderij Giersbergen - Giersbergen 2, 5151 RG Drunen -   0416 - 38 20 37 - -   www.facebook.com/Zorgboerderij-Giersbergen - powered by Dreamsites Webdesign