Dementie en ouderenzorg
Aufleben
Ouderen- en verzorgingstehuis

Unieke onderscheiding voor Zorgboerderij GiersbergenOp 10 mei 2016 beleefde Zorgboerderij Giersbergen een bijzondere dag. Ze ontving als eerste Nederlandse zorgorganisatie het Böhm certificaat. Dit betekent, dat de Zorgboerderij de kwaliteitsnormen haalt om te werken met het dementiemodel volgens de Oostenrijkse Professor Erwin Böhm. Hij was voor deze gelegenheid persoonlijk naar Giersbergen afgereisd, samen met de directeur van het ENPP-Böhm instituut, mevrouw Marianne Kochanski (zie ook: www.enpp-boehm.com).
Het model van Böhm bevordert optimale zelfredzaamheid en een tevreden dag bij ouderdomsverwarring en dementie.

 

Nadat alle cliënten gearriveerd waren en aan de koffie zaten, kwamen Professor Böhm en Marianne Kochanski rond kwart over tien aan bij de Zorgboerderij. Ze namen ruim de tijd om alle aanwezigen, zowel cliënten als staf en vrijwilligers, de hand te schudden en een praatje met ze te maken. Zij  bleken voor iedereen zeer gemakkelijk te benaderen, Het zijn inspirerende en open persoonlijkheden. Na de koffie maakte Profesor Böhm samen met Marianne Kochanski, Hellen Junggeburth en Dolf Becx een rondgang over het terrein van de Zorgboerderij en zij lieten zich uitgebreid informeren over het hoe, wat en waarom van alle activiteiten die er plaatsvinden en die er geboden kunnen worden. Professor Böhm was zeer enthousiast over hetgeen hij te zien kreeg en sprak zijn waardering uit over het hoge niveau waarop binnen zijn Psychobiografische ideeën gewerkt werd.

 

Vanaf twaalf uur kwam een aantal genodigden, waaronder wethouder mevrouw Margot Mulder van de gemeente Heusden, in het nabijgelegen restaurant “de Drie Linden” bijeen. Na een woord van welkom door Hellen Junggeburth-van Rooij, directeur van Zorgboerderij Giersbergen, sprak wethouder Margot Mulder. Zij sprak een felicitatie uit en ging vervolgens uitgebreid in op het belang om zorgvuldig met dementerende mensen om te gaan. Ze prees zich gelukkig een instituut als Zorgboerderij Giersbergen binnen de gemeente Heusden te hebben. Hierna gaf Professor Böhm een uitgebreide uiteenzetting over zijn visie over hoe om te gaan met een medemens in dementie, waarbij Dolf Becx optrad als vertaler. Na afloop van dit college was er nog voldoende tijd om vragen te stellen. Hierna vroeg Professor Böhm aan mevrouw Marianne Kochanski om het certificaat uit te reiken aan Hellen Junggeburth-van Rooij. Mevrouw Kochanski sprak hierbij lovende woorden over de staf en alle vrijwilligers van Zorgboerderij Giersbergen die deze erkenning verdienden met een zeer hoog scoringspercentage. Hiermee was het officiële gedeelte afgelopen en wandelden de gasten terug naar de Zorgboerderij. Omdat het weer het toeliet werd de bijeenkomst buiten op informele wijze met gebak en een drankje voortgezet. Ook hier bleken Professor Böhm en mevrouw  Kochanski twee zeer inspirerende en aimabele persoonlijkheden die voor iedereen tijd en ruimte maakten voor een gesprekje.

 
Copyright © 2021 disclaimer - Zorgboerderij Giersbergen - Giersbergen 2, 5151 RG Drunen -   0416 - 38 20 37 - -   www.facebook.com/Zorgboerderij-Giersbergen - powered by Dreamsites Webdesign