Dementie en ouderenzorg
Aufleben
Ouderen- en verzorgingstehuis

Over onsZorgboerderij Giersbergen

Zorgboerderij Giersbergen is op 6 april 2006 van start gegaan als dagverzorging voor ouderen. De dagbesteding is gehuisvest in een eeuwenoude Vlaamsche Schuur die de status gemeentelijk monument heeft. De dagbesteding vindt plaats van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. 
De Zorgboerderij biedt plaats aan ouderen met een lichte lichamelijke beperking, ouderen met vergeetachtigheid tot en met het dementieproces en aan ouderen met een chronische ziekte. 
      
Op de boerderij zijn paarden en diverse soorten kleinvee aanwezig. Er is ook een grote moestuin. Samen met de cliënten wordt de boerderij onderhouden. We voeren samen de dieren, verschonen de hokken en verbouwen groenten om deze vervolgens bij de warme maaltijd te kunnen eten.
Cliënten kunnen helpen bij het voorbereiden van de warme maaltijd en het doen van de was. Ze kunnen tijdens een wandeling op het erf genieten van de dieren op de boerderij, van de prachtige omgeving of van de frisse, gezonde boslucht. In de middag is er veel tijd voor ontspanning bij de jeu de boules baan, tijdens een potje rummicub, een potje sjoelen of een potje biljarten. Nieuwbouw

Zorgboerderij Giersbergen is gegroeid. Steeds meer mensen weten de Zorgboerderij te vinden en er komen steeds nieuwe aanmeldingen binnen van mensen die ook graag naar de dagbesteding willen komen. Dit betekent dat we een uitbreiding hebben gerealiseerd. Naast in de vlaamsche schuur kunnen we ook mensen in het nieuwe buurthuis ontvangen. Dit buurthuis is zo ingericht dat er voor elk wat wils is. Er zijn meerdere vertrekken om samen een fijne en gezellige dag te beleven, er is een biljart en er is een werkplaats om met hout en verf bezig te zijn. Er zijn verschillende plekken om je even terug te trekken en bijvoorbeeld een boek of tijdschrift te lezen. In de toekomst willen we nog een kleine schoonheidssalon realiseren in de nieuwbouw. 

Werkplaats
Het gehele jaar door zijn er verschillende producten te koop die zijn gemaakt door onze cliënten en vrijwilligers. 
Het gaat dan om vele mooie producten zoals vogelhuisjes, kaartenbakken en houten kistjes. Al onze producten worden door onze cliënten gemaakt en de opbrengst van de verkoop van deze producten komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe materialen. 
Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen. 

Copyright © 2021 disclaimer - Zorgboerderij Giersbergen - Giersbergen 2, 5151 RG Drunen -   0416 - 38 20 37 - -   www.facebook.com/Zorgboerderij-Giersbergen - powered by Dreamsites Webdesign