Dementie en ouderenzorg
Aufleben
Ouderen- en verzorgingstehuis

Over onsZorgboerderij Giersbergen

Zorgboerderij Giersbergen is op 6 april 2006 van start gegaan als dagverzorging ouderen. De dagverzorging is gehuisvest in een eeuwen oude vlaamsche schuur die de status gemeentelijk monument heeft.

Giersbergen is een klein gehuchtje dat ligt aan de rand van het nationaal park de loonse en drunense duinen. Dit heeft als groot voordeel van de zorgboerderij Giersbergen dat wij er heerlijke wandelingen kunnen gaan maken samen met enkele cliënten.

Op de boerderij zijn koeien, paarden en diverse soorten kleinvee aanwezig. Er is ook een grote moestuin.
De Zorgboerderij biedt plaats aan ouderen met een lichte lichamelijke beperking, ouderen met vergeetachtigheid tot en met het dementieproces en aan chronische zieken.

De dagverzorging vindt plaats van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Er worden activiteiten aangeboden die betrekking hebben op en rondom de boerderij.

Sommige bezoekers vinden het alleen al prettig om rond te lopen en te genieten van de frisse boslucht, de beesten en de omgeving. Anderen zullen graag helpen met het bereiden van de warme maaltijd of het voeren en verzorgen van de dieren. Het is eveneens mogelijk om onder begeleiding enige arbeid te verrichten in de moestuin.

Werkplaats

Het gehele jaar door zijn er verschillende producten te koop, gemaakt door onze clienten en vrijwilligers.
Vele mooie producten zoals:  vogelhuisjes, kaartenbakken en mooie houten kistjes. Al onze producten worden door onze clienten gemaakt en de opbrengst hiervan komt weer ten goede voor de aanschaf van nieuwe materialen.
Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen. Zie foto's producten.

Toekomst

Zorgboerderij Giersbergen is gestart met het vervangen van de oude gebouwen, hier voor komt een compleet nieuw gebouw met daarin ook uitbreiding van de zorg. Het streven isom  dit in het  najaar 2018 gerealiseerd te hebben.
Copyright © 2018 disclaimer - Zorgboerderij Giersbergen - Giersbergen 2, 5151 RG Drunen -   0416 - 38 20 37 - -   www.facebook.com/Zorgboerderij-Giersbergen - powered by Dreamsites Webdesign