Dementie en ouderenzorg
Aufleben
Ouderen- en verzorgingstehuis

Over onsZorgboerderij Giersbergen

De dagverzorging vindt plaats van maandag tot en met zaterdag van 10.00uur tot 16.00uur. 
De zorgboerderij biedt plaats aan ouderen met een lichte lichamelijke beperking, ouderen met vergeetachtigheid tot en met het dementieproces aan chronische zieken. 
Zorgboerderij Giersbergen is op 6 april 2006 van start gegaan als dagverzorging ouderen. De dagverzorging is gehuisvest in een eeuwen oude vlaamsche schuur die de status gemeentelijk monument heeft.    
Op de boerderij zijn koeien, paarden en diverse soorten kleinvee aanwezig. Er is ook een grote moestuin. Samen met de cliënten wordt de boerderij onderhouden. We voeren samen de dieren, verschonen de hokken en verbouwen groenten om deze vervolgens bij de warme maaltijd te kunnen eten.
Ook kunnen cliënten helpen bij het voorbereiden van de warme maaltijd, het doen van de was of genieten tijdens een wandeling van de frisse boslucht, de beesten en de omgeving. 
Ook is er in de middag veel tijd voor ontspanning, bij de jeu de boule baan, tijdens een potje rummicub of een potje biljarten. Nieuwbouw

Zorgboerderij Giersbergen is aan het groeien. Steeds meer mensen weten de zorgboerderij te vinden en er komen steeds meer aanmeldingen om naar de dagbesteding te komen. Dit betekent dat we moeten uitbreiden en hier is dan ook flink aangewerkt. Binnenkort kunnen we naast de vlaamsche schuur ook mensen in het nieuwe buurthuis gaan ontvangen. Dit buurthuis is zo ingericht dat er voor ieder wat wils is. Er zijn meerdere vertrekken om samen de dag te beleven, er is een biljart en een werkplaats om in te werken. In de toekomst komt er een kleine schoonheidssalon en er zijn verschillende plekken om je even terug te trekken en bijvoorbeeld en boek of tijdschrift te lezen. 

Werkplaats
Het gehele jaar door zijn er verschillende producten te koop, gemaakt door onze cliënten en vrijwilligers. 
Vele mooie producten zoals; vogelhuisjes, kaartenbakken en mooie houten kistjes. Al onze producten worden door onze cliënten gemaakt en de opbrengst hiervan komt weer ten goede voor de aanschaf van nieuwe materialen. 
Loop gerust eens binnen om een kijke te nemen. Zie foto's producten

Copyright © 2019 disclaimer - Zorgboerderij Giersbergen - Giersbergen 2, 5151 RG Drunen -   0416 - 38 20 37 - -   www.facebook.com/Zorgboerderij-Giersbergen - powered by Dreamsites Webdesign