Dementie en ouderenzorg
Aufleben
Ouderen- en verzorgingstehuis

Dementie en ouderenzorgDoel en werkwijze

Dagprogramma met accent op begeleiding in groepsverband, gericht op bezigheid en sociaal-recreatieve activiteiten, ook bijhouden van vaardigheden; eventueel aangevuld met lichte assistentie bij persoonlijke verzorging.

Het dagprogramma zal bijdragen aan vermindering van sociaal isolement van de betreffende persoon, of aan verlichting van de zorg thuis door mantelzorgers. Deelname aan het dagprogramma kan ook dienen ter overbrugging en het zolang mogelijk uitstellen van langdurige opname in een intramurale voorziening.

Dagverzorging op de zorgboerderij Giersbergen is veelal gericht op het leven en activiteiten op en rondom de boerderij. De activiteiten die worden >aangeboden, hebben veelal te maken met het dagelijkse leven.

De zorgboerderij is erg open van structuur wat inhoudt dat de cliënten zelf mede kunnen bepalen wat ze gaan doen per dag. Begeleiding is dan ook op afstand aanwezig. Voorwaarde hierbij is dat cliënten vrij zelfstandig moeten kunnen functioneren in hun dagelijkse leven.

De zorgboerderij biedt waar nodig lichte zorg op lichamelijk gebied, zoals hulp bij het gebruik van lichaamsondersteunende hulpmiddelen, hulp bij beweging en houding, hulp bij eten en drinken, medicatie ondersteuning en maaltijdverzorging.
Copyright © 2019 disclaimer - Zorgboerderij Giersbergen - Giersbergen 2, 5151 RG Drunen -   0416 - 38 20 37 - -   www.facebook.com/Zorgboerderij-Giersbergen - powered by Dreamsites Webdesign